2010. február 24., szerda

Minek nevezzelek?

Mertugye Sándorunkat nem szeressem, mivel aki le mert írni olyat, hogy "mit nekem Kárpátoknak" az megérdemli hogy örök életre takarító legyen egy halpiacon. Mindenesetre a következő éteknek nem bírok nevet adni, ezért. A recept egy kedves ismerőstől gyütt, nagyjából követtem az útmutatásokat mert szófogadó gyerek valék.


1. Fogj egy nagy krumplit, hámozd meg és kockázd fel.
2. Pár gerezd fokhagymát kés élével nyomj szét, opcionálisan vagdald apróbbra.
3. Kevés olajon futtasd meg. Só bors, hogyne, természetesen. Amikor úgy gondolod hogy a konyha tűzbe borítása nélkül megteheted, önts bele egy kevés vizet.
4. Hadd puhuljon.
5. Zöldség. Kevés. Bele, plusz víz, és extra fűszer. Ezen extra fűszer jelenleg a Maurótól zsákmányolt puttanesca. Ami szó szerint kurvát jelent.

A névadás (spagetti alla puttanesca) eredetére több variáció van: 
a) Örömlányok készítették, merthogy ez piszok gyorsan elkészül, így két menet közé bevásárlással együtt befért;
b) Az íze miatt mert olyan kis pikáns (valóban, megerősíthetem, hogy a benne rejlő szárított olajbogyó okozhat meglepetést);
c) Egyszer egy fogadóshoz betért egy nagyobb társaság, és mivel éhesek voltak, így szóltak: "Figyelj komám, kurva gyorsan hozz kaját" (szerintem ez lehet az igaz).

Lényeg, hogy ez is van oly kiváló fűszer mint a Pasta Mix, még ha a carbonarát vagy a boscaiolát nem is éri el. Oregano, kis paprika, fokhagyma, szárított olajbogyó, bors. Meg egyebek, melyeket talán Mauró se tud, csak beleszórta. De folytassuk a főzést...

6. Ezen a ponton az egész cucc a fűszer nevéhez méltóan prostituált jól kezd kinézni (értve ezalatt az Oudezijds Voorburgwal környékén található látnivalókat).
7. Készíts kulimászt mely álljon reszelt sajtból (grana padano), két tojásból és kevés tejből.
8. Mikor a lé majdnem elforrt a zöldségekről, öntsd rá, és kis lángon keverd míg meg nem sül.

9. Edd meg amit főztél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése