2010. január 11., hétfő

Boscaiola di Tommaso

Na az van, hogy létezik egy Mauro Berardi nevű faszi Rómában. Tunképpen füvesstandja van Brúnó hóna alatt a Virágosréten. Ha tehetem, veszek nála fűszert és abból főzök. 2009-ben ez elmaradt, így házi pótlás következik:
A Lehel téri piacon van török bolt. Gondolom Nyugottkárolyban is van. Be kell szerezni fokhagymaport, zöldborsot őrölve, szárított hagymát, szárított petrezselymet meg gombát.

A gombát vékonyan felszeleteled és pár órán keresztül 60-100 Folk Celsiuson fonnyasztod a sütőben. Mikor keményre száradt, kicsit összetöröd és elkevered a fentiekkel. Ezzel kész a fűszer.

Alkalmazás: bármibe (tésztára, tejszínes cuccba, rizottóba, ésatöbbi.

ui. Ha szárított gombát veszel, akkor megspórólsz némi villanypénzt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése