2010. január 31., vasárnap

Négysajtmártás

Klasszikus szósz.

Évekig kísérleteztem vele, aztán lenn Accetturában olyat kaptam ebből, hogy ajbazeg... Isa néni tejszínt, gombát és rukolát vegyített olyan felséges kajáva, ami miatt érdemes lesz laza másfélezer kilométert utazni. És ez csak az odaút...

Szóval megvilágosodott, hogy nem tej, hanem tejszín.

Fogod a serpenyőt, mellé bekészíted az összes sajtot amit találsz (a klasszikus négysajtos az áll parmezán, mozzarella, gorgonzola meg még valamiből, de nem sértődik meg senki a mackósajton se - egyébként a fondünek is ez az alapja: az összes szökésben lévő sajtot kondérba csapjuk és szárazkenyérrel kitöröljük). A sajtokat minél apróbbra vágd, reszeld, megkönnyítve az olvadozást.

Tehát:
1. Kis olaj, plusz tejszín.
2. Amikor felmelegedett, bele a sajtok.
3. Amikor sűrűsödik, akkor a rukola.
4. Só bors mehet bele, de nem muszáj. Borsból csak fehérbors, mert a fekete úgy néz ki benne, mint a napközis tejbegríz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése