2009. december 14., hétfő

Hagymalekvár

Na, ez beszarás. Még szeptemberben ettem Párizsban, s ma eljutottam odáig, hogy elkészítettem.
Rengeteg recept van róla a neten, szóval nem fárasztalak dekákkal meg egyéb marhaságokkal, aki tud főzni, annak ez úgyse kell...

Szóval felszeleteled a lilahagymát (4-5 fej már komoly adag). Kezed ügyébe teszed a mézescsuprot, barnacukrot, balzsamecetet, vörösbort (a tudálékosok szárazt mondanak, de azt inni kell, nem főzni szóval jó lesz valami szottyos édes is). A só bors meg úgyis kell mindenbe, szóval nem is mondom...

Egy kanál mézet meg a cukrot kevés olajon és lassú tűzön karamellásítasz, belelöttyintesz egy kis bort, rá a hagymát. Aztán az ecetből is egy kicsit, meg sóbors. Kavargatod míg sűrű nem lesz.

Fasza, csinálj hozzá rántott sajtot.

Norbi Update, 2010.i.18.
Nu, Bólint megcsinálta. Rendes gyerek, hallgat rám. Így néz ki:

2 megjegyzés:

  1. na ímé, camambert krokett közte meg a 'lekvár'. az enyém mondjuk állagra inkább a főtt vöröskáposztához hasonlított, de ízre elvitte a balhét.kép róla:
    http://kepfeltoltes.hu/091219/DSCN_1229_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
  2. persze, hogy elírtam...
    http://kepfeltoltes.hu/091219/DSCN1229_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés