2009. november 23., hétfő

Tejszínes brokkoli

A rizottó általában úgy készül, hogy megnézed mi van otthon, és azt hozzárakod a rizshez. Így tegnap gombás-brokkolis-tejszíneset akartam, de mire a brokkoli sorra került volna, addigra a rizs mellett már volt hagyma, gomba, paradicsom. Így a tejszínt és a brokkolit külön oldottam meg:

1l víz, ami felforr. Bele a leveskocka, mert lusták vagyunk igényesen fűszerezni. Belecsapod a brokkolit, és ha odafigyelsz, nem főzöd szét. Ha igen, az se baj, könnyebb megrágni.
Miközben ázik a zöldség, kevés olajon sima tejszínt felmelegítesz, ha van sajt, megtupírozod, és ha összesűrűsödött, elkevered a brokkolival (amiről értelemszerűen leöntöd a vizet).

Fotó is lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése