2009. november 7., szombat

Babos tészta gesztenyével

Végy: spagettit, babot (vöröset), gesztenyét, fűszereket, fokhagymát, leveskockát.

1. A lé
Egy lavórban forralj bő fél liter vizet, rakj bele egy leveskockát, késsel összenyomott fokhagymát, fűszereket. Amikor forr, dobd bele a gesztenyéket (héj nélkül).

2. A tészta
A babot főzögesd meg fél merőkanál fenti löttyben és serpenyőben. Kicsit nyomkodd szét. Természetesen okosan sózni, borsozni. Ha rottyant egyet, akkor a barbár módon pici darabokra tört spagetti mehet bele, és öntözgesd fel a levesfélével, mint a rizottót (magyarán amikor felszívta az első kanálnyit, akkor mehet a következő). Mire megpuhul a tészta, addigra a gesztenye is faszán szétfő. Öntsd le róla a fölös levet, és a szárazanyag-tartalmat borítsd a tésztára.

3. Sajtot rá, és süsd át sütőben.

+1: A babot a löttyben előfőzheted, ha akarod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése