A súgó az egyrészt színházi segédeszköz, melyet egyetemi vizsgákon is alkalmaznak, másrészt a taljánok mindenféle mártást értenek ezen gyűjtőnév alatt. Konkrétan a frissen kisült kacsazsírtól a lekvárig minden kulimász.
Na, a mai adag rém egyszerű.
Fogsz egy kevés vajat, pár gerezd fokhagymát kés lapjával összetörsz, összemelegíted némi sóval borssal, miegyebekkel. Belezúdítasz egy adag paradicsompépet (az aranyfácános típus - egyébként ez érdekes kulinaritikatörténeti kutatás tárgya lehetne, hogyan lett a Zlaty Bazantból paradicsom), elkevered, aztán még a konzervdobozban maradt trutymákot kis vízzel feloldod és belenyomod.
Opcióként ricotta mehet bele.
Kevered, rottyan párat és kész is. Nyomhatod tésztára, vagy piritóssal mártogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése