2015. február 14., szombat

Gáz pacsó

Visszatérek a gyökerekhez. Óccsókaja.


Elvileg a gazpacho az egy halom zöldség egy halom paradicsommal. Szóval ne toljad túl a dolgot. Ami van azt nyomd bele, ez ilyen hidegkonyhai minestrone. A nagy csavar, hogy télen nem lehet paradicsomot kapni - de van paradicsomkonzerv.

Eköré beszabdalsz valamennyi uborkát, kevéske olaj, balzsamecet, só, fehérbors, fokhagyma, miegymást. Csupa olyat ami nyersen is ehető. Lényeg, hogy piros maradjon az istenadta kulimász. Aztán az egészet keverd össze vagdosós mixerrel. Ha nincs ilyened, akkor érdemes a cuccot késsel apróra vágni. Lehetőleg mielőtt beleteszed a tálba. Vagy használj fúrógépre szerelt csiszolókorongot. Fokhagymából fél gerezd elég, különben nincs mókázás este a csajoddal...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése