2015. február 16., hétfő

Toszkán Fladen

Az utóbbi időben rágyógyultam a Tortilla nevezetű cuccra. Zárójelben megjegyzem, a westend végében van egy jó mexikóis, ott faszán csinálják. Otthon csak melegíted, belerakod amit akarsz, összetekered, alufóliában érleled, bringázás közben megeszed. Százszor jobb mint a gélek meg müzliszeletek. A család pedig bevásárolt egy olasz variánst.

Toscana Fladen.
A neve nem sok jót ígér, és ráguglizva kizárólag az Aldi/Hofer mocskosmultinál lehet rátalálni. Szóval nem vagyok benne biztos hogy ez echte talján kaja, de végül is mindegy. Bécs úgyis arról híres hogy nincs saját kajája, de a többiekét egész jól csinálják. A papír szerint a metódus ugyanaz mint a tortillánál: melegít, megtölt, felteker.

Nos, az első kettő sikerült, de mikor tekerni akartam kiderült hogy ez tripla olyan vastag tészta mint kéne. Hiába, az olaszoknak van eszük. Ugyanakkor kiderült hogy három lepény van a zacsiban. Ne, ezt osszad el veszekedés nélkül... Így rakott palacsinta lett belőle:


A töltelék sima paradicsomkonzerv - a trükk ott van hogy egy kevés vízzel kell higítani, és a fajita nevű fűszerkeveréket érdemes beletenni (Culinarisnál kapsz, finom). Erre jön a csicseriborsó, vörösbab, gomba, valami mirelit vegyeszöldség, só,bors megsütött keveréke, reszelt sajt (jelen esetben stílszerűen Bergkäse, de gondolom nem sértődik meg a Grana Padanón sem), és egy kevés saláta hogy valami friss is legyen benne.

Mikor a harmadik réteg is rákerül, érdemes egy tányérral rátehénkedni hogy zanzásuljon.

Tömény, szóval igyál hozzá pálinkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése