2010. október 4., hétfő

Sütőtökleves

Szezon van, így tegnap délután nekiestem az egy hete a kosárban heverő cuccnak. A család külön kérése volt, hogy ne bonyolítsam, mert a legutóbbi kísérletek nem sikerültek. Előkapartam egy receptet, amelyet ki tudja már melyik újságból tépett ki ki már tudja kicsoda. Kiindulási alapként megcsináltam egy az egybe.


  1. Tököt meghámoz, felkockáz, majd olajon serpenyőben megpirít (természetesen só bors - ezt a recept nem írja, gondolom azért mert egyértelmű lépés).
  2. Amikor vannak sült részek, kis vizet rá, fedő alatt pár perc alatt szálakra párolódik.
  3. Félrerak, jöhet a következő adag a serpenyőbe.
  4. Ismételgesd az előző pontot amíg el nem fogy a felszeletelt tök.
  5. Botmixer vagy egyéb pépesítő eszköz segítségével dolgozs össze tejföllel és egy marék szárított petrezselyemmel (Lehel téri törökbolt!), majd főzzed pár percet.
  6. A leves sűrűségére (ρ) nincs egzakt mérőszám, a folyamat általában a kelleténél magasabb értéket eredményez. Vízzel megoldható a probléma (oldható, érted, hahahaha [szarpojénvolt - szerk.]).
Az eredeti recept rukolát ír meg parmezánsajtot, de az ilyen úri huncutságokat nem etikus emlegetni fizetés előtt pár nappal. Meg különben is el kell jutni az "egyszerűen jól" állapotba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése