- Tököt meghámoz, felkockáz, majd olajon serpenyőben megpirít (természetesen só bors - ezt a recept nem írja, gondolom azért mert egyértelmű lépés).
- Amikor vannak sült részek, kis vizet rá, fedő alatt pár perc alatt szálakra párolódik.
- Félrerak, jöhet a következő adag a serpenyőbe.
- Ismételgesd az előző pontot amíg el nem fogy a felszeletelt tök.
- Botmixer vagy egyéb pépesítő eszköz segítségével dolgozs össze tejföllel és egy marék szárított petrezselyemmel (Lehel téri törökbolt!), majd főzzed pár percet.
- A leves sűrűségére (ρ) nincs egzakt mérőszám, a folyamat általában a kelleténél magasabb értéket eredményez. Vízzel megoldható a probléma (oldható, érted, hahahaha [szarpojénvolt - szerk.]).
2010. október 4., hétfő
Sütőtökleves
Szezon van, így tegnap délután nekiestem az egy hete a kosárban heverő cuccnak. A család külön kérése volt, hogy ne bonyolítsam, mert a legutóbbi kísérletek nem sikerültek. Előkapartam egy receptet, amelyet ki tudja már melyik újságból tépett ki ki már tudja kicsoda. Kiindulási alapként megcsináltam egy az egybe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése